1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

NVIDIA is het eerste bedrijf wiens drivers door Microsoft gecertificeerd zijn voor de Windows XP 64-bit editie.
Microsoft meldde recentelijk dat het begonnen was met het aannemen van drivers voor opname in het ‘designed for Windows’ logo programma.

NVIDIA diende daarnaa haar vernieuwde drivers voor de Geforce 6800 Ultra in, waarna het Windows Hardware Quality Labs (WHQL) ermee aan de slag ging. Het WHQL focust zich tijdens deze testen vooral op de stabiliteit van de driver in combinatie met de hardware en het besturingssysteem en de NVIDIA driver slaagde voor deze test.

Goed nieuws voor NVIDIA dus, dat hiermee de eerste videokaart driver voor het binnenkort uit te brengen 64-bits besturingssyteem heeft. Concurrent ATI heeft aangekondigd haar drivers ook gereed te zullen hebben bij de release van XP x64, maar deze drivers moeten dan uiteraard eerst getest worden door het WHQL voordat de drivers officieel WHQL certified zijn.

The Inquirer heeft recentelijk de Release Candidate 2 van XP x64 getest en merkte op dat het browsen in netwerken er een stuk sneller op geworden is. Op grafisch gebied is de x64 editie momenteel echter een tikkeltje langzamer dan zijn 32-bits broertje. Wellicht dat de nieuwe drivers van NVIDIA en Ati daar verandering in zullen brengen.