1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het lijkt alsof de naamgeving van Apple is afgekeken, maar dat mag de pret niet drukken. Google heeft ook een ‘mini’ op de markt gebracht. Google heeft de prijs van hun hardware-oplossing voor bedrijven flink verlaagd.

Het blauwe kastje, 19 inch groot, ziet er simpel uit en de bediening is eenvoudig. Bedrijven kunnen het kastje aan hun netwerk hangen en naar hun documenten ‘laten wijzen’. De Mini indexeert al deze bestanden en informatie en dat maakt het zoeken veel makkelijker.

Het apparaatje kan binnen een uur in het netwerk opgenomen worden, aldus Google. De capiciteit van het aantal documenten dat geïndexeerd kan worden, is al verdubbeld naar 100.000.

Daarnaast heeft het bedrijf het kastje verlaagd met 2000 dollar. Voor 2995 dollar heb je het kastje in huis, inclusief 1 jaar ondersteuning en vervanging bij defecten.

Naast deze ‘mini’ heeft Google ook nog hardware-oplossingen voor grote bedrijven. Deze kunnen miljoenen documenten indexeren. De prijs is dan ook naar zijn waren. Voor zo’n apparaat ben je tussen de 32.000 en 175.000 dollar kwijt.