VERITAS Software Corporation introduceert de wereldwijde publieke bètaversie van zijn project ‘Panther’, een unieke oplossing voor continue databescherming. Bovendien biedt deze oplossing als eerste en enige functionaliteit voor webgebaseerde recovery voor bestanden van eindgebruikers. Panther is gebaseerd op de bewezen technologie in de VERITAS Backup Exec-software en biedt continue databescherming. Daarnaast kunnen eindgebruikers bestanden op hun eigen desktop of laptop terughalen via een eenvoudige, gebruikersvriendelijke webbrowser-interface. Hiervoor is niet langer ondersteuning van de IT-beheerder nodig en is data altijd beschermd en beschikbaar. De Panther bètasoftware is vanaf 2 juni 2005 te downloaden via www.veritas.com/panther.

Wanneer een eindgebruiker bestanden kwijtraakt, wanneer deze corrupt raken of overschreven worden, moet de IT-afdeling bestanden opsporen en terughalen. Deze werkwijze verbruikt kostbare IT-middelen die benut moeten worden voor bedrijfskritische en strategische activiteiten. Met de Panther-functionaliteit biedt VERITAS daadwerkelijk continue diskgebaseerde databescherming door granulaire wijzigingen van individuele bestanden real-time vast te leggen. Doordat de bestanden op disk worden opgeslagen, kunnen eindgebruikers eerdere versies via een webgebaseerde interface zelfstandig terughalen. Dit verbetert de productiviteit van eindgebruikers en IT-beheerders en verlaagt de beheerkosten.

"Steeds meer klanten overwegen momenteel de keuze voor technologieën die continue databescherming bieden. Op die manier kunnen ze voldoen aan compliance-eisen of het herstel van data versnellen en vereenvoudigen", zegt Peter Gerr, Senior Analist bij Enterprise Strategy Group. "Met de Panther-oplossing van VERITAS kunnen eindgebruikers data zelf terughalen, zodat IT-beheerders zich kunnen concentreren op strategische projecten die de productiviteit verbeteren. Door de bewezen Backup Exec-technologie te benutten, biedt VERITAS klanten innovatieve mogelijkheden en maximale betrouwbaarheid."

Panther biedt real-time continue databescherming en garandeert snel herstel van bestanden. Nieuwe functionaliteit biedt de mogelijkheid om de point-in-time snapshot op block-niveau te maken en zo het versiebeheer te verbeteren. Door de continue diskgebaseerde bescherming zijn volledige incrementele of differentiële back-ups van bedrijfskritische data op tape niet langer nodig. Hierdoor verdwijnen de grote gaten in de databescherming, die traditionele tapegebaseerde opslag openliet.

Webgebaseerde restore door eindgebruikers – Backup Exec Retrieve Backup Exec Retrieve biedt een eenvoudige webinterface waarmee eindgebruikers zelf eerdere versies van bestanden kunnen terughalen zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Het terughalen van verloren, corrupte of overschreven data is net zo makkelijk als het zoeken en downloaden van een bestand op internet. Door deze aanpak kunnen IT-middelen ingezet worden voor de ondersteuning van bedrijfskritische activiteiten. Het gebruik van een standaardbrowser zorgt ervoor dat er geen extra software op desktops of laptops vereist is.