min

Tags in dit artikel

, , ,

Bijna iedere Windows gebruiker heeft er wel eens een gezien: Een Blue Screen of Death (BSoD). Als er iets hardwarematig of softwarematig fout gaat verschijnt een blauw scherm met een foutmelding die meldt dat de computer gecrasht is.
Microsoft lijkt daar echter een nieuwe aanvulling op te hebben verzonnen. In de nieuwe Windows versie, genaamd Longhorn, zal de gebruiker naar alle waarschijnlijkheid ook te maken gaan krijgen met een Red Screen of Death.

Een Microsoft techneut die niet direct is betrokken bij de ontwikkeling van Longhorn besloot om de Longhorn Beta 1 eens aan een grondige test te ontwerpen. Hij installeerde het besturingssysteem op een Virtual PC image. Daarmee kan er binnen een computer een tweede virtuele PC worden gemaakt.

Bij het opstarten van Longhorn kreeg hij echter te maken met een rood scherm waarop de foutmelding was te lezen. Alhoewel het scherm opdook nadat hij een aantal kleine wijzigingen in het register had doorgevoerd, denkt hij dat dit soort schermen in Longhorn de serieuze problemen zal gaan aangeven. De blauwe schermen zouden dan alleen nog de kleinere problemen voor hun rekening nemen.

Opmerkelijk feit is dat op de site bbspot in 2000 een aantal voorspellingen werden gedaan wat Microsoft de komende 25 jaar zou gaan doen. Daar staat bij 2016:
"Microsoft enhances their only innovation by introducing the "Red Screen of Death.".
Afgezien van het jaartal zaten deze mensen er toch niet ver naast en het lijkt er dus op dat Longhorn gebruikers hun borst nat kunnen gaan maken voor lange avonden achter een roodgekleurd scherm.