1 min

Tags in dit artikel

, ,

Er is nieuws overgewaaid uit Japen dat vertelt dat Sony bij haar nieuwe console (PS3) geen harddisk zal inbouwen, maar dat de HDD net als bij de PS2 zou verkocht worden als accessoire.

Famitsu wist mede te delen dat Sony’s nieuwe console waarschijnlijk aan de onderkant een 2.5” inch slot zal hebben, waar de harddisk ingestoken kan worden. Maar de HDD zal dus niet ingebouwd zijn.

“Waarom geen 3.5” harddisk?”, denken velen waarschijnlijk. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat 2.5” harddisks vooral gemaakt zijn voor notebooks en bijgevolg kleiner, stiller en koeler zijn.
Het doel van de harddisk is voorlopig nog twijfelachtig, maar men vermoedt dat de harde schijf zal gebruikt worden voor media, het downloaden van games bij online winkels en het rippen van DVD’s.

Andere bronnen spreken er dan weer over dat Sony waarschijnlijk de strategie van Microsoft zal volgen door twee versies van de PS3 op de markt te brengen, namelijk eentje met HDD en complete functionaliteit en eentje zonder HDD en met een beperkte media functionaliteit.

Wij bedanken Nikolas voor het insturen van dit nieuwsbericht