min

Tags in dit artikel

, ,

Uit een vestiging van de Amerikaanse Firstrust Bank is een notebook met daarop klantgegevens gestolen. Het incident vond plaats op 9 november jongstleden, en is pas afgelopen vrijdag bekend gemaakt aan de klanten van de bank.

Onder de gegevens die op de laptop aanwezig waren zijn onder meer de sofi-nummers en financiële informatie van honderdduizenden klanten. De dief had een kartonnen doos bij zich en had zich verkleed als schoonmaker, en zei tegen de bewakers dat hij bij de schoonmaakploeg hoorde. De bewaking vond dit kennelijk genoeg bewijs en liet de man zonder verdere identificatie doorlopen. Vervolgens heeft de dief op de 4e verdieping van het pand een notebook in zijn kartonnen doos gestopt, en is toen weer naar buiten gelopen.

Dit alles gebeurde op 9 november van dit jaar. De bank heeft het nieuws pas vlak voor het weekend naar buiten gebracht. Dit tot grote woede van veel klanten. Firstrust raad zijn klanten aan om afschriften in de gaten te houden, en alert te zijn op ‘verdachte afschrijvingen’.

De gegevens op de computer waren met een wachtwoord afgeschermd. Vooralsnog is niet bekend of het de dief ook daadwerkelijk om de gegevens ging, of enkel om het verkopen van de buitgemaakte laptop. De politie wilde geen commentaar geven op de vraag waarom de man in het laatste geval dan juist had gekozen voor een bewaakt bankfiliaal.