2min

Tags in dit artikel

, , ,

Symantec gaat dit jaar een nieuwe product op de markt brengen, waarmee het bedrijf de concurrentie aan wil gaan met Microsoft’s OneCare en de ingebouwde veiligheidsaspecten van Windows Vista.

Het product, dat momenteel schuilgaat onder de codenaam ‘Genesis’, is een samenvoeging van Symantec’s huidige producten op het gebied van PC optimalisatie, backup en veiligheid.
Symantec benadrukt dat Genesis geen suite of een bundel aan software is, maar dat het een enkele geïntegreerde applicatie is, die aangeboden zal worden als een service.

Klanten van Symantec kunnen een abonnement nemen op de service en moeten minimaal een jaarcontract nemen. Het bedrijf liet nog geen informatie los omtrent de prijs van het abonnement.
Wel bekend is dat de service eind september dit jaar het licht zal zien en dat de service multifunctioneel is. Zo zal de klant beschermd zijn tegen virussen, spam, spyware, phishing aanvallen en worden hackers gestopt door de firewall.
Verder zijn er offline en online backup mogelijkheden en kan een PC met de service onderhouden en geoptimaliseerd worden. Dit alles is ondergebracht in een nieuwe interface met ingebouwde technische support mogelijkheden.

Symantec is blij om met Genesis de strijd aan te gaan met Microsoft, dat zich met haar gelijksoortige OneCare service op het terrein van de anti-virusgigant waagt. Volgens Symantec gaat Genesis verder dan Microsoft als het aankomt op innovatie. Het lijkt er dan ook op dat Symantec voor elk Windows product een passend antwoord klaar wil hebben.

Zo zal het met Genesis ook mogelijk zijn om wachtwoorden en creditcardnummers op te slaan en kunnen gebruikers veilige websites definiëren in de service. Dat zijn weer mogelijkheden die Microsoft ook biedt in haar InfoCard technologie.
Genesis is niet vanaf de grond opgebouwd, maar heeft als softwarematige basis Symantec’s huidige Norton Internet Security en SystemWorks pakketten en verder is er technologie gebruikt van het bedrijf Whole Security, dat vorig jaar werd overgenomen door Symantec.

Deze bestaande pakketten zullen echter niet verdwijnen met de komst van Genesis. Het bedrijf richt de nieuwe service op mensen die een eenvoudig no-nonsense product willen hebben. Norton Internet Security wordt gewoon doorontwikkeld en Symantec richt met dit pakket op de meer ervaren gebruiker die zelf dingen in wil stellen.

Symantec zal de internetonderdelen van Genesis ook tot stand-alone pakket gaan verwerken. Zowel dit pakket als de Genesis service zullen online en in winkels worden verkocht en Symantec onderhandelt momenteel met partners, zoals Dell en HP, over de mogelijkheid om Genesis voor te installeren op PC’s. Uiteraard zal Genesis draaien op Vista, maar ook XP gebruikers kunnen het pakket draaien. Versies voor eerdere Windows versie lijken onwaarschijnlijk en versies voor andere besturingssystemen zijn vooralsnog niet aangekondigd.