1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony wil eigenaren van oudere HDTV’s tegemoetkomen door haar Blu-ray formaat ook geschikt te maken voor deze oudere modellen.

Het is bijna niet te geloven dat er al HDTV’s zijn die niet geschikt zijn voor het nieuwe formaat, aangezien HDTV’s nog niet zo heel lang op de markt zijn. Het gaat hem echter om dat deze apparaten voorzien zijn van een analoge aansluiting, in tegenstelling tot de nieuwe HDTV’s die voorzien zijn van een digitale aansluiting.

Tot voorkort was Sony bang voor piraterij via deze analoge aansluitingen en daarom bedacht het bedrijf de zogenaamde Image Constraint Token. Deze token, maakt onderdeel uit van het Advanced Access Content System, dat in zowel het Blu-ray als het HD DVD formaat zit. De technologie detecteert automatisch of een speler is aangesloten op een analoge aansluiting en verlaagt de resolutie van 1920×1080 naar 960×450.

Sony is nog steeds bang voor piraterij, maar beseft nu ook dat het benadelen van eigenaren van oudere HDTV’s ertoe kan leiden dat deze mensen overstappen naar HD DVD, omdat Blu-ray er slecht uit zou gaan zien op hun TV’s. Goed nieuws dus voor deze mensen, want zij kunnen ook in volle glorie van Blu-ray films gaan genieten.