Acer heeft de Chromebook Spin 15 gelanceerd. Het is de eerste convertible Chromebook met een 15,6-inch beeldscherm dat dankzij de 360-graden scharnieren op meerdere manieren gebruikt kan worden. De krachtige Chromebook levert verder topprestaties, stelt het bedrijf, en zou daarom zeer geschikt moeten zijn voor zakelijke toepassingen.

Het 1080p beeldscherm van de Acer Chromebook Spin 15 is geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare computer die ook kan worden gebruikt voor ontspanning thuis. De resolutie van 1.920 bij 1.080 levert een scherp beeld. Daarnaast zorgt de IPS-technologie voor een grote kijkhoek voor het delen van video streams. Het scherm ondersteunt bovendien 10-vinger aanrakingen om gemakkelijk te surfen en de nieuwste apps te draaien.

Gebruik en specificaties

Door de 360-graden scharnieren kan de Chromebook Spin 15 op meerdere manieren gebruikt worden. Denk aan de gebruikelijke tentmodus, tabletmodus maar ook de reguliere laptopmodus. Acer heeft zijn best gedaan het apparaat zo licht mogelijk te maken en is uitgekomen op 2.100 gram; daardoor zou hij redelijk draagbaar moeten zijn.

De Chromebook wordt optioneel aangestuurd door een Intel Pentium quad-core N4200-processor, een Intel Celeron quad-core N3450-processor of een Intel Celeron dual-core N3350-processor. Er is vier tot acht gigabyte LPDDR4-werkgeheugen en 32 tot 63 gigabyte eMMC-opslaggeheugen. Het apparaat kan tot dertien uur mee op een volledige lading.

Acer heeft de Chromebook Spin 15 verder nog voorzien van de standaardzaken. Er is Bluetooth 4.2-ondersteuning, een 720p-webcam (die HDR aankan) en er zijn twee USB 3.1 Type C-ingangen en twee USB 3.0-ingangen, evenals een microSD-lezer.

De Chromebook Spin 15 zal beschikbaar zijn in de Benelux vanaf juli voor prijzen vanaf 449 euro.