1 min

Tags in dit artikel

, ,

In een interview over het vrijgeven van nieuwe aandelen van het bedrijf Hon Hai Precision Industry heeft directeur Terry Gou laten vallen dat Apple bezig is met een nieuwe iPod.

Hon Hai is een Taiwanees bedrijf dat electronische apparaten in elkaar zet, waaronder Apple’s iPod. Het bedrijf heeft echter plannen om uit te breiden en mogelijk een aantal overnames te doen en daarvoor heeft het bedrijf geld nodig. Dat geld wil Hon Hai halen uit de verkoop van 300 miljoen aandelen, die ongeveer 1,8 miljard dollar moeten opbrengen.

Gou lichtte in een interview toe waarom zijn bedrijf wil uitbreiden en waarom hij in 2008 terugtreedt uit het dagelijks bestuur, maar gaf tijdens het interview een opmerkelijk nieuwtje vrij. Hij liet namelijk weten dat Apple op het punt staat om een nieuw model iPod te onthullen dat gebruikmaakt van een ‘non-touch’ concept. Wat dat in de praktijk inhoudt wilde Gou helaas niet zeggen.

Overigens ligt Hon Hai al enige tijd onder vuur, nadat de Britse pers onthulde dat het bedrijf haar werknemers onder erbarmelijke omstandigheden iPods in elkaar laat zetten. Apple onderzoekt momenteel of deze beweringen waar zijn.