1 min

Tags in dit artikel

Er zijn steeds meer dingen die via het internet geregeld kunnen worden. Zo kunje straks ook via het internet een verzekeringspolis afsluiten. Minister Donner is zo enthousiast hierover dat hij zelfs de wet gaat aanpassen, zodat verzekeraars de polissen gewoon via het internet kunnen afhandelen. De verzekeraars krijgen ook de mogelijkheid om mededelingen elektronisch aan hun klanten te melden. Zoals het eigenlijk ook gaat met internetbankieren.

Als dit er komt kunnen klanten hun eigen polis gewoon via het internet bijhouden en aanpassen. Daardoor hoeft er bijna geen papierwerk meer aan te pas te komen en zijn de administratieve handelingen voor de verzekeraars een stuk minder. Dat meldt de minister in een brief aan de tweede kamer.

Op dit moment is het ook al mogelijk om een polis af te sluiten via het internet, maar het nadeel daarvan is dat de alsnog belangrijke documenten met de post op moeten opsturen, met een hoop papierwerk tot gevolg. De kamer wenst dat dit soort dingen gewoon compleet elektronisch gaat, dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu.