1 min

Tags in dit artikel

,

Intel werkt momenteel aan een serie nieuwe Merom notebookchips die gebruikt zullen worden voor het nieuwe Santa Rosa platform, dat blijkt uit roadmaps van het bedrijf.

Volgens de roadmaps die Intel heeft verstuurd aan computerfabrikanten zal de T7700 chip tegelijkertijd met het Santa Rosa platform geintroduceerd worden, alsmede een dualcore ultra low voltage U7500 chip. Naar verwachtingen komenet Santa Rosa platform en dus ook deze chips in het tweede kwartaal van volgend jaar op de markt.

Santa Rosa is de codenaam voor het nieuwe laptopplatform van Intel. Het platform bestaat uit een processor, chipset, Windigo WWAN, draadloze LAN mogelijkheden en software of mediabestanden mee te delen. Intel ziet graag dat haar partners met het platform kleine laptops maken met een scherm van 12-inch of kleiner, een gewicht van minder dan twee kilo en een batterijduur van meer dan vijf uur. De machines krijgen prijzen die vergelijkbaar zijn met machines in de mainstream markt.

Overigens zal Intel in het derde kwartaal van 2007 ook een overstap maken van Socket M naar Socket P voor haar Celerons op basis van Merom chips.