1 min

Tags in dit artikel

,

Intel heeft gisteren haar assortiment uitgebreid met de aankondiging van het Centrino Pro platform. Dat platform zal plaatsnemen naast de bestaande Centrino en Centrino Duo platformen.

Het nieuwe platform is gebaseerd op het ‘Santa Rosa’-platform, dat Core 2 Duo processors met Intels VirtualizationTechnology (VT) ondersteunt. Intels 965 Express chipset wordt gecombineerd met een ICH8M-Enhanced southbridge, die werkt met het Intels ‘Active Management Technology 2.5’ (AMT).

AMT is een techniek die informatie over hardware en software stockeert in niet-vluchtig flash geheugen. Hierdoor kunnen beheerders makkelijk systeeminformatie opvragen, of sneller crashes oplossen die te wijten zijn aan het falen van het OS. Ook remote management is hierdoor mogelijk, zelfs als het systeem uit staat.

AMT heeft ook nog een belangrijke feature met de naam ‘System Defense’. Die techniek blokkeert binnenkomende bedreigingen en haalt de geïnfecteerde pc tijdelijk uit het netwerk, zodat die geen andere pc’s kan besmetten.

Communiceren via een bedraad netwerk doet het platform met de 82566NGbE controller, die vanzelfsprekend AMT ondersteunt. Voor het draadloos communiceren zorgt de ‘Intel Wireless WiFi Link 4965AGN’, een controller die datasnelheden tot 300Mbps aankan.

Het nieuwe platform komt er in de het tweede kwartaal van dit jaar.