2min

Tags in dit artikel

,

Een gelekte onderzoeksnota van Apple toont een 16 of 16,5 inch MacBook Pro, een 13 inch MacBook Pro met 32 GB RAM en een 31,6 inch 6K-monitor van eigen makelij. De vorige 27-inch 5K-monitor, gelanceerd in 2016, werd door LG gemaakt.

MacRumors heeft een gelekte onderzoeksnota ontvangen van vertrouwde analist Ming-Chi Kuo die haast altijd de plannen van Apple vooraf kan inkijken. Volgens Kuo plant Apple een volledig nieuw MacBook Pro-ontwerp later dit jaar. De nieuwe line-up wordt geleid door een model met een schermgrootte tussen de 16 en 16,5 inch. Dit zou de grootste MacBook Pro zijn sinds de 17-inchmodellen in 2012 werden stopgezet.

Kuo zegt ook dat de line-up opnieuw een 13-inchmodel zal bevatten, configureerbaar tot 32 GB RAM. Voordien moest je de 15 inch MacBook Pro kiezen voor zoveel geheugen.

6K-monitor

Het valt af te wachten hoe ‘volledig nieuw’ de MacBook Pro-modellen van dit jaar zullen zijn. De vorige redesign met Touch Bar dateert van eind 2016 en daarvoor heeft Apple er vier jaar over gedaan met de lancering van de Retina-modellen.

Anderzijds zijn er al behoorlijk wat klachten geweest rond het zandgevoelige toetsenbord. Mogelijk moet het chassis worden aangepakt om de problemen echt van de baan te helpen. Dan is een redesign een logische volgende stap.

Kuo verwacht ook dat de langverwachte Mac Pro later dit jaar wordt gelanceerd met eenvoudig upgradebare componenten. Apple heeft dit nieuws ook al bevestigd vorig jaar toen professionals stilaan ongeduldig werden.

Tot slot zou er later dit jaar een 31,6 inch 6K-monitor op de planning staan met een ‘miniled-achtig backlight design’. De laatste monitor van Apple zelf wordt sinds 2016 niet meer verkocht. Wie vandaag een monitor wil bij zijn Mac in de Apple Store, kan terecht bij de 27 inch 5K-monitor van LG. Binnenkort krijgt die laatste er een concurrent bij.

Kuo heeft ook heel wat nieuws rond nieuwe iPhones en iPads in 2019. Lees hier alle details.

Gerelateerd: Apple Macbook Pro kampt met nieuw ‘Flexgate’-hardwareprobleem