min

Tags in dit artikel

, ,

Onderzoekers van de Japanse ‘University of Tokyo and GS Yuasa’ komt met een nieuwe uitvinding, welke de emoties van mensen kan "uitlezen".

Het apparaat, genaamd SHOJI (Symbiotic Hosting Online Jog Instrument) kan verschillende activiteiten monitoren zoals temperatuur, lichtsterkte, vochtigheid, infrarood, ultrasonische golven, bewegingen en lichaamstemperatuur van mensen en als slot de "natuurlijke activiteiten in de kamer". Wat het laatstgezegde inhoudt, is nog niet helemaal duidelijk.

Als alle data opgenomen is worden deze gecompileerd en verwerkt door het apparaat. Hierna is de output zichtbaar door middel van ledjes. De stemming van de kamer wordt weergegeven in verschillende kleuren. Zo staat rood voor kwaad/boosheid, blauw voor droevig, geel voor vrolijkheid en groen voor rust/vrede.

In Japan hebben verschillende ondernemers en ziekenhuizen al hoge boden gedaan op het apparaat. Als de SHOJI in april komend jaar uitkomt, zal deze tussen de 300,000 en 400,000 Yen gaan kosten, wat neerkomt op ongeveer 2000 en 2500 euro.