1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Italiaanse bedrijf Geox produceert ademende schoenen en wil deze techniek wellicht ook gaan verwerken in de honderd-Dollar laptops. Geox wil graag mee gaan werken aan het One Laptop per Child-project en de besprekingen hierover worden op dit moment ook gevoerd. Er wordt nu bekeken of het mogelijk is om het ademende membraan welke in de schoenen gebruikt wordt, in de laptops te plaatsen.

Zoals misschien erg logisch lijkt, moeten de honderd-Dollar laptops een zeer stevige constructie krijgen en bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Met bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, bedoelt men dat de computer over waterafstotende en warmteafvoerende eigenschappen moet beschikken. Doordat dit precies is wat het membraan van Geox doet, zou dit eventueel een grote rol kunnen spelen in de laptop.
Het membraan zorgt er in de schoenen namelijk voor dat het zweet de schoen kan verlaten, terwijl het water van de buitenkant juist buitengesloten wordt. Deze techniek zou dan goed toepasbaar zijn in de laptops.

Initiatiefnemer van de honderd-Dollar laptop, Nicholas Negroponte, is inmiddels langsgeweest op het hoofdkantoor van Geox. Er wordt nu bekeken wat allemaal mogelijk is met deze techniek.