1 min

Western Digital heeft vandaag bekendgemaakt dat haar Caviar SE16 en Raptor Vista gecertificeerd zijn door Microsoft. Beide schijven haalden de hoogst mogelijk score in de Windows Experience Index.

De Windows Experience Index bekijkt hoe geschikt een systeem is voor Windows Vista. Het bekijkt daarvoor verschillende onderdelen van de computer, waaronder de harde schijf. Elk onderdeel kan een score behalen die tussen de 1 en 5,9 ligt. Zowel de 10.000 RPM, 150GB WD Raptor SATA, als de WD Caviar SE16 500 GB SATA haalden de maximale score van 5,9 en zouden volgens Western Digital daardoor uitermate geschikt zijn om Windows Vista op te zetten. Behalve deze twee schijven kregen ook de laatste generatie harde schijven van Western Digital een Vista certificaat.

"De Windows Experience Index is een waardevolle bron. Gebruikers die hun systeem opwaarderen of een nieuw systeem bouwen voor Windows Vista en die de maximale prestaties wille, zouden deze twee schijven boven aan hun lijstje moeten zetten", aldus Don Bennett, vice president en general manager van Western Digitals Desktop Storage group.

Sinds de komst van Vista zijn er veel bedrijven die Vista gecertificeerde producten op de markt brengen. Zo bracht Samsung recentelijk nog een drietal Vista gecertificeerde LCD schermen op de markt.