Het elektronicabedrijf Medion brengt een mobiele telefoon op de markt speciaal voor senioren. Het toestel is handzamer dan de huidige kleine telefoons en heeft een duidelijke menu welke begrijpelijker zou moeten zijn voor senioren.

De telefoon heeft extra grote toetsen waardoor het voor de oudere mensen makkelijker is om het toestel te gebruiken. Ook is geprobeerd om het display zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk te maken.
Men heeft geprobeerd om de telefoon zo normaal mogelijk te houden, en behalve extra functionaliteiten voor de senioren geen andere dingen te veranderen. De telefoon is dus volledig bij de tijd zegt Medion.

"De huidige generatie mobiele telefoons ziet er schitterend uit, maar het gebruiksgemak laat vaak te wensen over. Zeker oudere mensen ondervinden last van de kleine afmetingen en slecht leesbare schermpjes. De seniorentelefoon biedt alle veelgebruikte mogelijkheden van een mobiele telefoon in een hip jasje, maar met eenvoudige bediening", aldus Michiel van der Vliet, Sales Director bij Medion Benelux.

De afmetingen van de telefoon zijn 123,5 x 45 x 14,5 mm. Het toestel heeft direct onder het scherm ook 3 snelkeuzetoetsen zitten. En naast andere standaard functies zit er ook een luidspreker op om handsfree te bellen.
De prijs van deze telefoon is 149 euro exclusief BTW, en ligt vanaf nu in de winkel.