1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft gisteren laten weten dat het in de eerste maand na de introductie van Vista op 30 januari 2007, meer dan twintig miljoen licenties van het besturingssysteem heeft verkocht. Daarmee verkoopt Vista bijna twee keer zo goed als XP, waarvan er in de éérste twee maanden na introductie 17 miljoen licenties werden verkocht.

"We worden aangemoedigd door de positieve reacties van de consumenten op Vista. Alhoewel we aan het begin van de levenscyclus van Vista staan hebben we de basis gezet om Vista tot de snelst geaccepteerde Windowsversie ooit te maken", aldus Bill Veghte van de Windows Business Group. Microsoft is verrast door het feit dat meer mensen kiezen voor de premium editie van Vista, die tot de duurdere versies behoort. Ook computerbouwers kiezen over het algemeen voor deze versie, omdat het extra functionaliteiten biedt, waaronder Microsofts Media Center.

De cijfers die door Microsoft zijn vrijgegeven, lijken niet te stroken met de uitspraken die Microsoft Steve Ballmer in februari deed. Ballmer temperde destijds de verwachtingen van analisten, die een grote omzetstijging hadden verwacht door de introductie van Vista.

Andere cijfers van Microsoft laten verder zien dat er sinds de lancering van Vista 2.500 producten gecertificeerd zijn voor Vista, waarmee het totaal gecertificeerde producten op 4.500 uitkomt. Ook zijn er sinds de lancering elke maand meer dan 1.600 nieuwe drivers uitgebracht, waardoor er nu meer dan 27.000 drivers voor het besturingssysteem beschikbaar zijn.