Nadat gebruikers van Internet Explorer 7 een beveiligingsupdate geïnstalleerd hebben kunnen zij mogelijk problemen ondervinden. Er worden twee oplossingen aangeboden door Microsoft.

In mei is er een update gekomen voor de softwarebeveiliging van Internet Explorer 7. Deze update zorgt ervoor dat sommige gebruikers de browser niet meer kunnen openen.
Volgens de softwaregigant komt het probleem vooral voor op computers welke als besturingssysteem Windows Vista hebben en waar de gebruikers de map met de tijdelijke internetbestanden handmatig verplaatst hebben.

Nadat de computer de beveiligingsupdate heeft binnen gekregen en de gebruiker probeert de browser op te starten verschijnt er een beveiligingswaarschuwing waarin gevraagd wordt om het bestand "Navcancl" op te slaan.
Als de gebruiker vervolgens dit venster weer sluit, kan Internet Explorer 7 niet meer geopend worden. De softwareproducent zelf zei dat dit kwam doordat de map met tijdelijke internetbestanden te weinig rechten heeft op de verplaatste locatie.
Deskundigen raden gewoon aan om de map terug te plaatsen. Mocht je dit niet willen kun je ook nog altijd alle rechten van de map toewijzen voor alle gebruikers.

Onder Windows XP SP2 en Windows Server 2003 kan dit probleem ook voorkomen, echter wel alleen wanneer de map met de tijdelijke internetbestanden in z’n geheel verwijderd is of wanneer de rechten voor de map gewijzigd zijn.