2min

Tags in dit artikel

, ,

HP heeft een geheel nieuw cloud-platform en ecosysteem voor developers gelanceerd, waarmee print resellers en ontwikkelaars eenvoudiger applicaties kunnen ontwikkelen voor zakelijke processen op MFP’s. Het gaat om processen als het indienen van uitgavenrapporten en het digitaal archiveren van records.

HP heeft Workpath en een aantal andere nieuwe diensten en apparaten die het onthuld heeft, gebouwd met “onze klanten in gedachten”, vertelt Tuan Tran, president voor de imaging and printing-afdeling van het bedrijf, aan ZDNet.

“Door de rol van de printer op kantoor opnieuw uit te vinden, kunnen we de mobiele en digitale werkers van nu voorzien van slimmere en meer geïntegreerde tools, zodat ze altijd en overal hun werk veilig en efficiënter kunnen uitvoeren.”

Workpath

Workpath moet daar dus bij ondersteunen door het eenvoudiger te maken om applicaties te ontwikkelen voor zakelijke processen. Het is een soort platform voor het ontwikkelen van mobiele applicaties, maar dan specifiek voor multi-function printers (MFP’s).

Met het platform kunnen applicaties voor de MFP’s gemaakt worden die zakelijke processen vereenvoudigen. Zo is het mogelijk om bonnetjes te scannen en rapporten direct vanuit een app op de printer te versturen. Dat moet tijd besparen.

Bij de lancering zijn direct 300 HP Workpath developers en 50 applicaties beschikbaar. Het gaat onder meer om applicaties specifiek voor de gezondheidszorg, het onderwijs en de overheid. Dat aantal moet echter snel uitbreiden: begin 2020 moeten er al 70 apps beschikbaar zijn.

Andere updates

HP heeft verder zijn Command Center-platform een update gegeven. Daarmee kunnen service providers MFP’s beheren en Workpath-apps op afstand implementeren.

Ook verschijnt er een nieuwe reeks A3-apparaten, die een verbeterde printmodus en een bredere reeks kleuren, helderheid en glans meeleveren. Daardoor zijn de apparaten beter geschikt om marketingmaterialen als brochures te maken.