1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ik ben zelf iemand die niet snapt waarom mensen een externe cardreader nemen. Ik bedoel, waar gebruik je anders je 3,5"-slot in je pc nog voor? Floppydrives zijn allang uit de mode om over ZIP-drives nog maar te zwijgen. Indien jouw pc-kast zelfs geen 3,5"-slot meer heeft kun je altijd nog een 5,25"-cardreader kopen. Vaak krijg je er dan ook nog mooie firewire-aansluiting en enkele USB-aansluitingen bij, én je kunt de cardreader niet kwijtraken als die in de pc zit. Voor laptops zijn externe cardreader tegenwoordig ook onzin, elke laptop heeft wel een cardreader aan boord. Bovendien hebben alle moderne printers ook wel een cardreader.

Voor die mensen die toch nog een externe cardreader willen, is deze doos leuk. Of voor die mensen die graag een USB-hub willen is dit kubusje leuk, of heb ik het nou over mensen die graag twee luidsprekers in een klein boxje willen?
Anyway, voor mensen met weinig ruimte die toch veel apparaten willen hebben is deze kubus met 5-poorts USB-hub, stereoluidsprekers en een cardreader die SD, M2, MemoryStick en TF (voorloper van SD)-kaarten aankan is dit een leuke set van slechts 15 euro. Enig nadeel is wel de beperkte compatibiliteit van de cardreader, en is het niet duidelijk hoe deze met SDHC-kaarten omgaat.