1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nadat Microsoft eerst liet uitschijnen haar Service Pack 1 voor Vista voor lange tijd op de baan te hebben geschoven, is nu uitgelekt dat Service Pack 1 als bèta zal worden gelanceerd in de week van zestien juli.

Microsoft spreekt daarmee eerdere berichten tegen, waaruit bleek dat de bèta de volksmassa pas tegen november zou bereiken. Na een testfase zou het servicepack in een definitieve vorm gelanceerd worden op het einde van dit jaar, samen met Windows Server 2008. En dat is op het eerste zicht vreemd, want dat zou willen zeggen dat het servicepack slechts vier maanden in bètafase zou verkeren, in tegenstelling tot eerder servicepacks die vaak een jaar de stempel bèta droegen.

Vermoed wordt dat Microsoft in haar update tegemoet zal komen aan de eisen van Google, en haar standaardzoekmachine zo zal instellen dat ook een andere zoekmachine kan worden ingezet. Ook ondersteuning voor Bitlocker (dat logische volumes van encrypte kan voorzien) en het bestandssysteem ExFat behoren tot de opties.

Wij danken Willem-Jan en samsan538 voor het inzenden van dit bericht.