1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens bronnen die Neowin.net hebben getipt, heeft Microsoft uitnodigingen verstuurd voor het tweede servicepack van Windows Vista en Windows Server 2008 naar een selecte groep testers.

Eerder kwam al het bericht dat Microsoft een vroege versie van het tweede servicepack had afgeleverd aan hardware- en softwarepartners. Volgens Microsoft-goeroe Mary-Jo Foley zou servicepack 2 mogelijk nog voor de lancering van Windows 7 kunnen verschijnen.

Volgens de bron zouden de wijzigingen bestaan uit de toevoeging van Windows Desktop Search 4, draadloze-bluetoothondersteuning, inclusief fixes voor versie 2.1 van bluetooth, ondersteuning voor de 64-bit VIA-CPU en verbeteringen aan applicatieondersteuning.

Voor Windows Server 2008, dat dezelfde codebasis als Windows Vista heeft, bestaan de wijzigingen uit de toevoeging van backwards compatibility voor Terminal Services-licentiesleutels, verbeterde beheerfuncties met de DFS/FRS-console, een Storage Resource Manager, prestatieverbeteringen voor printers, eveneens in Windows Vista, en verbeterde foutrapportage in DFSR om fouten bij uitrolconfiguraties beter op te sporen.

De build van het servicepack voor beide besturingssystemen wordt in de komende vier werken verwacht. Mogelijk geeft Microsoft meer informatie vrij op de PDC, die volgende week gehouden wordt.