2min

Tags in dit artikel

,

JVC heeft een nieuwe camcorder gelanceerd in zijn Evero S-serie en de camcorder zal onder de naam Everio GZ-MS100 verkocht worden. Opmerkelijk aan deze camera is de compatibiliteit dat het apparaat heeft met YouTube.

De camcorder maakt het namelijk mogelijk dat net gemaakte filmpjes meteen naar YouTube verzonden kunnen worden. De voorwaarde hierbij is wel dat de camcorder beschikt over een aansluiting op een computer die toegang heeft tot het internet. De filmpjes zullen opgeslagen worden op sd-kaarten en vanaf dit opslaggeheugen zijn ze meteen gereed voor YouTube.

Qua technische specificaties zal de Everio GZ-MS100 onder andere beschikken over een 2,7-inch lcd-display. Het "echte" filmwerk gebeurt met een Konica Minolta-lens die een optische zoom heeft van 35x. Het contact tussen de camcorder en de gebruiker wordt mogelijk gemaakt door het Laser Touch-systeem.

De camcorder heeft een aantal speciale functies geïmplementeerd gekregen die speciaal gericht zijn op YouTube. Zo kan er bijvoorbeeld ingesteld worden dat het filmpje maximaal tien minuten mag duren, want een filmpje op YouTube mag namelijk maximaal tien minuten duren. Het filmpje zal dan gewoon stoppen, waardoor men later niet eerst stukjes hoeft weg te knippen om de opgenomen clips wel onder de tien minuten te krijgen.

De Everio GZ-MS100 zal eerst zijn intrede gaan doen in Amerika. Daar zal het apparaat verkocht worden voor een prijs van ongeveer 349 dollar. Of Europa ook een bezoek mag verwachten van de Everio GZ-MS100 is op dit moment nog niet duidelijk.