1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Door een grootschalige frauderingsschandaal heeft bioscoopketen Pathé besloten om haar pinautomaten te vervangen. Volgende week moet de ingreep al af zijn.

Onlangs is er een grote frauderingszaak aan het licht gekomen, veel pinautomaten zijn gevoelig voor deze manier van frauderen. De fraudering vond plaats doormiddel van skimming. Deze methode zorgt ervoor dat de bankgegevens van de gebruiker gekopieerd worden. Kwaadwillenden hebben dan alle gegevens.

De bioscoopketen ging niet helemaal vrijuit in de zaak, zodoende heeft ze besloten al haar pinautomaten van het type HFT201 te vervangen. Zo hoopt het bedrijf weer wat vertrouwen bij de consument te winnen. De ingreep moet volgende week al voltooid zijn. De nieuwe machines die Pathé gebruikt schakelen zichzelf uit wanneer skimming ontdekt wordt.

Er is niet duidelijk hoeveel mensen er getroffen zijn bij de Pathé, wel weten we om welke Pathé’s het gaat. Dit zijn Pathé de Munt, Pathé Tuschinski en Pathé Arena. Buiten deze Pathé’s zijn ook supermarkten, banken, tuincentra en wegrestuarants slachtoffer geworden van deze technieken.