1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Boekhandelketen Selexyz biedt gratis studieboeken aan op PDF-formaat. Dit is woensdag bekendgemaakt. Er zit natuurlijk wel een adder onder het gras, in de PDF bestanden zitten ook reclameboodschappen.

Selexyz werkt samen met Ventus, dit is een Deense uitgeverij. Deze uitgeverij biedt in Duitsland, Zweden en Denemarken al langer gratis studieboeken als download aan. Om de paar bladzijden staan advertenties, dit maakt het mogelijk om de studieboeken gratis uit te geven. De advertenties komen van de Deutsche Bank, British Airways, HSBC, FairFood, Stichting Surf, NewBricks, SBRecruitment en twee uitzendbureaus, De Werkstudent en Studentenbaan.nl.

Men kan de studieboeken downloaden op Selexyzdownloads.nl. Er zijn momenteel slechts twintig boeken beschikbaar, deze gaan over de onderwerpen management, economie, rechten, natuur- en scheikunde, techniek, wiskunde en carrière. De gebruiker moet zijn e-mailadres achterlaten om de boeken te kunnen downloaden.

De uitgever, het Deense Ventus, heeft in Nederland ook de website Studentensupport.nl. Deze site wordt ook door Selexyz gebruikt, er worden uittreksels van 800 boeken en tweedehands studieboeken verkocht. Volgens Selexyz-directeur Matthijs van der Lely zijn er in de eerste dagen daarvan al ‘duizenden bestellingen’ binnengekomen.