Een persoon die op internet films verkocht, onder de titel ‘5 films voor 10 euro’ is onlangs verrast met een bezoekje van Brein.

De man, 24 jaar oud, had een aparte manier van werken. Op vraag-en-aanbod websites plaatste hij advertenties en verwees geïnteresseerden naar de website slaophardeschijf.com. Hier konden klanten beschikken over 400 filmtitels, waaronder films die nog in de bioscoop draai(d)en. De koper werd een link gestuurd naar de filmbestanden na de betaling van tien euro.

De bestanden werden opgeslagen op een filelocker website, dit zijn online opslagplaatsen waar men tijdelijk bestanden kan plaatsen. De films werden in delen geplaatst, wat ervoor zorgde dat een klant ongeveer 50 links kreeg voor vijf films. De jongeman gaf zijn klanten toegang tot de website via een premium account. Hiermee kon de klant twee dagen lang downloaden en was hij bovendien niet gebonden aan de downloadbeperkingen.

Erg lang heeft de filmverkoop niet geduurd, de eigenaar van de piraterijwebsite was zijn handeltje nog maar net begonnen. De man heeft van Brein de mogelijkheid gekregen om de zaak te schikken, mits hij een onthoudingsverklaring ondertekent en zijn activiteiten staakt.