2min

Apple neemt Fleetsmith over, een bedrijf dat mobile device management (MDM)-tools voor Apple-producten biedt. Het is niet bekend hoeveel de techgigant voor de startup betaalt.

Apple maakte de overname zelf niet bekend, maar Fleetsmith kondigde het aan in een blogbericht. Fleetsmith is een startup die bedrijven helpt met het effectief beheren van apparaten op afstand. Het bedrijf bouwt technologie die gebruikmaakt van het Device Enrollment Program van Apple, waarmee IT-afdelingen apparaten online kunnen brengen zodra de medewerker het apparaat aanzet.

Eenvoudig concept

Ten tijde van de 30 miljoen dollar (26,7 miljoen euro) financieringsronde vorig jaar, legde CEO Zack Blum de waarde van het bedrijf uit: “Vanuit het perspectief van de klant kunnen ze apparaten rechtstreeks naar hun medewerkers verzenden. De medewerker pakt het apparaat uit, maakt verbinding met wifi en het apparaat wordt automatisch bij Fleetsmith ingeschreven.”

Inmiddels heeft Fleetsmith andere diensten en functies toegevoegd naast de automatisering van de registratie. Apparaten krijgen nu automatisch OS- en security-updates en IT-teams kunnen op een dashboard de status zien van alle beheerde apparaten.

Toekomst van FleetSmith

Apple zal nog blijven samenwerken met Jamf, de huidige marktleider op het gebied van Apple Device Management. De overname van Fleetsmith geeft het bedrijf echter een optie voor beheer op afstand wanneer dat cruciaal is.

Fleetsmith heeft meer dan 40 miljoen dollar (35,6 miljoen euro) opgehaald bij investeerders als Upfront Ventures, Harrison Metal, Tiger Global Management en Menlo Ventures. Fleetsmith zal zijn product blijven verkopen via zijn website.

Tip: Apple onthult iOS 14 met veel nieuwe functies