2min

Jamf introduceert nieuwe features om het beheer en het beveiligen van Apple-apparaten voor bedrijven te versimpelen.

De nieuwe mogelijkheden komen onder andere naar Jamf Protect. Dit platform detecteert automatisch malware op de devices van medewerkers en blokkeert ze. Bovendien biedt het platform tools voor het onderzoeken van de oorzaken van een data breach en de omvang daarvan.

Het platform krijgt met de update nu ook de mogelijkheid telemetrie-data van de devices die het beveiligt te verzamelen. De telemetriegegevens kunnen vervolgens worden geanalyseerd om mogelijke cybersecurityproblemen te identificeren. Ook kan Jamf Protect deze data naar de SIEM-omgeving of ander security- en/of eventplatform van de klant sturen.

Overige nieuwe Jamf Pro-functionaliteit

Daarnaast biedt de update van het platform bedrijven nu de kans ervoor te zorgen dat de configuratie van de Apple-medewerkers beantwoordt aan de eigen interne securityvoorwaarden.

Verder versimpelt Jamf Pro enkele beheertaken. Zo wordt het voor beheerders mogelijk op afstand in te loggen op een slechtwerkende Mac-computer. Op deze manier kunnen zij mogelijk makkelijker zien wat het probleem is en daarover data verzamelen, aldus Jamf. De oplossing voor het probleem kan in een later stadium plaatsvinden.

De login-functionaliteit op afstand is geschikt voor zowel on-premises als cloudgebaseerde Macs. Deze laatste soort computers worden onder meer aangeboden door AWS.

Update voor Declarative Device Management

Een andere nieuwe update voor de zakelijke omgevingen van Jamf is ondersteuning van Apple’s Declarative Device Management. Deze technologie maakt het mogelijk dat zakelijke Apple-devices beheerders automatisch op de hoogte stellen wanneer de instellingen van de configuratie veranderen. Door deze technologie wordt het volgens de leverancier van Apple-beheeroplossingen mogelijk softwaregebaseerde workflows te maken die automatisch verkeerde configuratie-instellingen detecteren en beantwoorden.

Overige updates die zijn uitgebracht, betreffen het versimpelen van het opzetten van nieuw aangeschafte Mac-computers en het updaten van applicaties op zakelijke Apple-devices.

Productintegraties

Naast updates van de eigen tooling, biedt Jamf nu ook meer integraties van zijn oplossingen met die van derde partijen. Zo maakt Jamf het vanaf 2023 mogelijk dat klanten ook Macs kunnen beheren en beveiligen die de Endpoint Manager-tool van Microsoft gebruiken. Ook deze tool moet het beheer van de configuratie-instellingen vergemakkelijken.

Ook gaat Jamf de technologie van Google BeyondCorp naar iOS-devices als iPhones en iPads brengen. Met deze securitytechnologie kunnen medewerkers hun zakelijke applicaties via versleutelde verbindingen gebruiken. Hierdoor kan het gebruik van onder andere VPN-software tot het verleden behoren.

 Tip: Jamf komt met Safe Internet-filterdienst voor het onderwijs