1 min

Tags in dit artikel

,

Adobe Systems inc heeft een nieuwe versie uitgebracht van haar populaire Flash Player. Deze nieuwe update zou volgens Adobe zelf de kwaliteit van live video’s op mobiele telefoons moeten. De kwaliteit zou op deze manier dichter bij de kwaliteit van video op computers moeten komen.

Volgens het bedrijf hebben zowel Nokia als NTT DoCoMo inc al laten weten dat zij Flash Lite 3 zullen in bouwen in hun nieuwe mobiele telefoons. Adobe heeft laten weten dat onderhand al meer dan 300 miljoen mobiele telefoons zijn uitgerust met oudere versies van Flash. Verwacht wordt dat er meer dan 10 miljard mobiele apparaten voorzien zijn van flash in het jaar 2010.

De flashsoftware van Adobe is op dit moment geïnstalleerd op ongeveer 98 procent van alle computers en wordt gebruikt door vrijwel alle populaire online video websites.
Gary Kovacs, het hoofd van de mobiele afdeling van Adobe, vertelde dat Flash Lite 3 zo gemaakt is dat het voor hen op deze manier gemakkelijker wordt om een versie uit te brengen die tegelijkertijd zowel op computers als op mobiele telefoons werkt.