1 min

Tags in dit artikel

,

Eerder was er op deze site te lezen dat het ticketsysteem voor de Olympische spelen in Peking van volgend jaar op de eerste dag was gecrasht. Gisteren heeft het organisatiecomité besloten om helemaal geen tickets meer online te verkopen. Mensen die hier interesse in hebben, kunnen zich telefonisch of schriftelijk aanmelden en kunnen de tickets dan via een loterij kopen.

Vorige week was het ticketsysteem al na de eerste dag gecrasht. Het systeem kreeg in het eerste uur al acht miljoen views en 200.000 mensen probeerden kaarten te bestellen. Hier was het systeem niet op berekend, het kon maximaal één miljoen bezoekers en maximaal 150.000 aanvragen per uur aan. De site werd daarna gesloten om te herstellen, toen deze later diezelfde middag weer open ging, crashte hij opnieuw.

Het comité heeft gisteren besloten om de site alsnog uit de lucht te halen. Geïnteresseerden kunnen zichzelf tussen 10 en 30 december aanmelden voor kaarten. Na deze datum zal er geloot worden om te kijken wie de kaarten uiteindelijk mag kopen. Hoeveel kaarten er maximaal per persoon gekocht mogen worden is nog niet duidelijk. China vindt het zelf pijnlijk om dit te moeten doen, omdat ze had beloofd om van deze spelen de meest high-tech spelen te maken die er ooit zijn geweest.