2min

Tags in dit artikel

, ,

De bedoeling van China was om de Olympische Spelen die in 2008 in Peking zullen plaats vinden het meest high-tech te maken van alle Spelen die tot nu toe zijn geweest. Een onderdeel hiervan was een ticketverkoopsysteem. Dit systeem liet het echter al kort nadat het was geopend afweten.

Vlak nadat de website was geopend kreeg het een stormloop aan bezoekers te verduren. Het systeem was er blijkbaar niet op berekend dat het acht miljoen pageviews zou krijgen binnen slechts één uur tijd en daarnaast ook nog eens gemiddeld 200.000 tickets per minuut zou moeten verwerken. Hierdoor liet het systeem het afweten en mislukten vele aanvragen.

Nadat het systeem twee uur lang online was, waren er slechts 9000 kaarten geslaagd om verkocht te worden. Alle andere aanvragen waren helaas niet doorgekomen en heeft het systeem niet kunnen verwerken. Toen men zag dat veel aanvragen niet door kwam adviseerden de beheerders om de site niet al teveel te gebruiken zodat alles nog enigszins zou werken.
Dit bleek echter ook niet de beste oplossing te zijn, hierdoor is er besloten om tijdens de middag het systeem even uit de lucht te halen zodat het IT-personeel ervoor kon zorgen dat de website beter bestand was tegen de extreme hoeveelheid bezoekers. Nadat eraan gewerkt was en de website weer bereikbaar was bleek echter dat het probleem nog steeds niet was verholpen. Binnen een uur nadat de website voor de tweede keer online was werd hij namelijk wederom van het net gehaald. Op dat moment waren er pas 43.000 kaarten verkocht.

Het organisatiecomité gaf later echter toe dat het systeem niet ontworpen was om een dergelijke stormvloed van bezoekers aan te kunnen. Volgens het comité was de website ontworpen om één miljoen bezoekers en 150.000 ticketaanvragen per minuut te krijgen, een flink stuk minder dan het in werkelijkheid was dus. Vanaf 5 november zal de website weer te bereiken zijn, op dit moment wordt er eerst nog hard gewerkt om het systeem de grote toestroom van bezoekers aan te laten kunnen.