1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bijna zestig procent van de draagbare mediaspelers is van Apple. Dit blijkt uit het onderzoek van Duracell. Het onderzoek is gehouden onder bezoekers van festivals, hier kregen de bezoekers de vraag welk soort mp3-speler ze hadden.

In Nederland is dit tijdens Pinkpop gedaan. Er is ook gekeken naar prestaties, gebruiksgemak en uiterlijk, aldus een woordvoerster. Op de tweede plaats staat de Walkman van Sony, op de derde plaats komt de Philips GoGear. Bij veertig procent van de mensen gaat het eigenlijk vooral om de geluidskwaliteit.

De iPod werkt ook op een accu, veel mensen vinden dit fijn omdat andere mp3-spelers heel veel batterijen gebruiken. "We merken inderdaad dat mensen het verwisselen van de batterijen als een hinderlijke onderbreking van hun luisterplezier ervaren. Om gebruikers zo lang mogelijk van hun muziek te laten genieten hebben wij daarom batterijen ontwikkeld die extra lang meegaan." Aldus een woordvoerster van Apple.

Uit ditzelfde onderzoek blijkt ook dat er z’n vijftig procent van de ondervraagde graag muziek luistert als hij/zij onderweg is. Vrouwen gebruiken muziek vaak ter ontspanning en mannen doen dat meer tijdens het werk en tijdens het sporten.