1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple lijkt bezig te zijn met de ontwikkeling van een vouwbare iPhone. Het bedrijf zou overwegen een dergelijk toestel in productie te nemen, maar heeft hier nog geen definitieve beslissing over genomen.

Een bron van Bloomberg vertelt dat Apple al prototypes van een vouwbaar scherm heeft ontwikkeld om intern mee te testen. Of het bedrijf ook overgaat tot de massaproductie van een telefoon met een dergelijk scherm, is nog niet zeker.

Als het bedrijf die keuze maakt, zal dat waarschijnlijk niet dit jaar zijn, zegt de anonieme bron. Het prototype bestaat ook nog niet uit meer dan een scherm; een volledige telefoon heeft het bedrijf nog niet.

Vouwbare telefoons van andere merken

Apple zou lang niet het eerste merk zijn dat een vouwbare telefoon op de markt brengt. Samsung heeft al meerdere vouwbare telefoons gemaakt en Motorola heeft een moderne interpretatie van zijn Razr uitgebracht.

Er gaan geruchten dat ook bedrijven als Xiaomi, Google, Oppo en Vivo aan vouwbare telefoons werken. Dit bleek eerder deze maand uit een rapport van Display Supply Chain Consultants.