1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De iPhone doet het zeer goed op de browsermarkt. Hij is pas enkele maanden te koop,toch heeft de iPhone al een marktaandeel van 0,1 procent. Dit houdt in dat de iPhone op de tiende plaats staat in de lijst van meest gebruikte internetplatformen.

De reden dat de iPhone zo populair is om op internet te browsen is het gebruik van Safari. Deze browser geeft websites namelijk beter weer dan andere mobiele webbrowsers. Hierdoor is het surfen op het internet met een iPhone een stuk gebruikersvriendelijker dan op andere telefoons.

0,1 procent lijkt niet veel maar in verhouding is dat het wel. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld het tien jaar oude Windows CE platform, deze heeft slechts een aandeel van 0,06. Desktopplatformen doen het, niet geheel verrassend, het best. Zo staat Windows XP op de eerste plek met een marktaandeel van 78,37 procent, Windows Vista volgt met 9,19 procent. De oudere Windows platformen doen het ook nog goed. Zo heeft Windows 98 een aandeel van 0,76 procent gevolgd door Windows NT met 0,63 procent en Windows ME met 0,54 procent.

Linux doet het ook niet slecht op de browsermarkt. Met een marktaandeel van 0,57 procent staat Linux op dezelfde hoogte als oudere Windows-platformen.