1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De online muziekwinkel 7digital heeft een formaat -en prijzenoorlog verklaard aan Apple’s populaire muziekdienst, iTunes. 7digital heeft een mp3-sectie geopend die 70% van haar 3,5 miljoen songs aanbiedt in een DRM-vrij formaat.

De mp3’s hebben de hoogst mogelijk bitrate, namelijk 320 kbps. De liedjes kosten echter 0,99 pond (1,38 euro) waar de DRM-vrije liedjes op iTunes maar 0,79 pond kosten (1,11 euro). Het prijsverschil is echter te vinden bij de albums, waar bijvoorbeeld het nieuwste album van Kylie Minogue slechts 5 pond (7 euro) kost.

Men kan het populaire mp3-formaat op bijna elk apparaat afspelen, inclusief iPod’s. Apple houdt zich bij het AAC-formaat voor zowel beveiligde als DRM-vrije songs. Echter kent het AAC-formaat niet de brede ondersteuning die mp3 wèl kent.

De directeur van 7digital, Ben Drury, denkt dat downloads van hogere kwaliteit essentieel zijn om de groei in de toekomst te stimuleren. Vaste prijzen en slechtere kwaliteit limiteren de groei, aldus Drury.

"Het formaat dat de mensen willen is mp3. Men wil dat liedjes op elk apparaat af te spelen zijn." Drury verklaarde tevens dat het nooit persoonlijke informatie in haar songs zal opslaan, iets dat Apple wèl doet bij haar DRM-vrije songs.