1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is een project gaande, dit wordt VMBO-MBO-Brug genoemd. Dit project moet ervoor zorgen dat steeds meer meisjes de ICT in willen. Eerst was dit project alleen nog in Hilversum en in Den Haag bezig, maar het is uitgebreid naar vier andere regio’s van ons land.

Wanneer de meisjes voor het VMBO-MBO-brug project kiezen, mogen ze eerst een paar weken van de vakken en dergelijke proeven. Het ministerie van onderwijs subsidieert het project. In de techniek zijn 5,1 procent vrouwen werkzaam en dit getal groeit heel langzaam.

Door vooroordelen en misverstanden weten meisjes heel weinig van de techniek op het MBO. Zo denken een hoop meisjes ook dat techniek alleen voor jongens is of dat je een heel exact vakkenpakket nodig moet hebben met wiskunde, natuurkunde en scheikunde.

Wanneer ze in zo een ‘proefperiode’ zitten, gaan ze naar een ROC en daar gaan ze dan bijvoorbeeld een opleiding volgen voor ICT beheer of multimediatechniek. Ze gaan ook op excursie naar bedrijven waar vrouwen in de techniek werken, om hier mee te praten en vragen te stellen.

Voor meer informatie is hier een brochure te downloaden met alle betreffende informatie.