1 min

Tags in dit artikel

, ,

In het schooljaar van 2009-2010 staan ruim 20.000 scholieren in Nederland ingeschreven voor een ict-opleiding op mbo-niveau. Ten opzicht van het vorige schooljaar is het aantal leerlingen dat een ict-opleiding op het mbo volgt met tweehonderd leerlingen gestegen.

Ondanks dat het aantal leerlingen die een ict opleiding op niveau 4 van het mbo volgen met tweehonderd gedaald is, stijgt over de gehele linie het aantal leerlingen. Dit blijkt uit een arbeidsmarktonderzoek van kenniscentrum Ecabo voor de richting ict.

Vooral de opleiding Medewerker beheer ICT op niveau 3 is in trek, meer dan zevenduizend mbo’ers volgen op dit moment deze opleiding. Ook de studie ICT Beheerder op niveau 4 doet het goed met bijna 4000 leerlingen die ingeschreven staat voor deze opleiding.

In 2009 is het aantal studenten die hun ict-diploma behaald hebben gestegen vergeleken met het jaar daarvoor. Waar in 2008 5062 studenten hun diploma in ontvangst namen, steeg dit aantal in 2009 met 210. Zodra scholieren klaar zijn met hun studie gaat het gross van de afgestudeerden direct aan het werk of kiest voor een fulltime vervolgopleiding.