1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

WebEx, een dochterbedrijf van Cisco, heeft een gids gelanceerd waarmee bedrijven kunnen lezen hoe ze gemakkelijker milieuvriendelijker te werk kunnen gaan. De gids heet ‘Green Guide to your Office’.

Voor de gids is hulp ingeroepen van verschillende bedrijven, namelijk The Climate Group, Cisco, Vodafone, Fujitsu-Siemens en Quocirca. Het doel van de gids is concurrentieposities sterker maken en duidelijk maken hoe bedrijven gemakkelijke IT-oplossingen kunnen gebruiken om milieuvriendelijker te worden. De gids beschrijft ook dat de oplossingen in sommige gevallen goedkoper uit kunnen vallen.

De gids specialiseert zich in vijf gebieden, namelijk communicatie, medewerkers, mobiele toestellen, pc-hardware en dataopslag. Hij bevat zowel oplossingen die direct gerealiseerd kunnen worden als oplossingen die alleen op de lange termijn opgelost kunnen worden. De tips zijn overigens wel globaal inzetbaar, ze werken voor elk bedrijf.

"Door de invoering van nieuwe klimaatwetten en de strengere eisen voor CO2-uitstoot is het tijd organisaties attent te maken op milieuvriendelijke bedrijfsvoering. We hopen dat de gids bedrijven bewust maakt van de mogelijkheden om een groenere toekomst tegemoet te gaan", aldus Bert van der Zwan, vicepresident EMEA van WebEx.

In de loop van 2008 verschijnen naast de Engelse versie ook Duitstalige, Franstalige en Nederlandstalige versies. De Engelse versie is hier kosteloos te bekijken en te downloaden.