Tunin.FM en Vodafone hebben vandaag een samenwerking aangekondigt, waardoor klanten van Vodafone vanaf vandaag radio kunnen luisteren via Tunin.FM op Vodafone Live!.

Erik de Zwart, mede-initiatiefnemer van Tunin.FM: "Wij zijn vereerd dat Vodafone Nederland ons gekozen heeft voor de primeur van deze zeer geavanceerde mobiele streaming mediadienst. Door deze partnership kunnen Vodafone klanten een ongekend groot aantal radiozenders beluisteren."

Voordeel van de dienst is het aantal radiozenders dat beschikbaar is, op dit dit moment tweehonderd. Dit zijn niet alleen Nederlandse radiozenders, ook lokale Australische zenders zijn beschikbaar. De zenders hoeven niet per se op de ether te zitten, er zijn ook internetradio’s beschikbaar.

Voorheen moest men altijd een FM ontvanger in de mobiele telefoon hebben zitten. Vervolgens kon men de zenders die in de ether zaten beluisteren. Met deze dienst kan je overal inloggen op Tunin.FM en vervolgens radio luisteren. Vodafone biedt abonnee’s de dienst door middel van een Blox, deze kost 3,50 euro per maand en biedt de mogelijkheid om onbeperkt naar de radio te luisteren. Voor andere gebruikers is het mogelijk radiobundels aan te schaffen in 90, 240 of 1000 minuten.

De dienst valt op dit moment nog gratis uit te proberen om klanten te laten proeven van dit concept. Wanneer je meer informatie wil over het radio luisteren op je mobiel kun je hier terecht.