2min

Tags in dit artikel

, , ,

De directeur van Asus heeft een aantal details naar buiten gebracht over de nieuwe EeePC. Jerry Shen heeft zo bijvoorbeeld laten weten dat hij de voorkeur geeft aan de Diamondville-processor van Intel.

Langzaamaan krijgt de EeePC zo steeds meer functies die ingebouwd zijn, zoals bijvoorbeeld een wifi-module. Door al deze extra dingen zal de nieuwe EeePC dan ook duurder worden dan het eerste model, ook al verwacht Shen dat de prijs snel zal dalen.

De EeePC zal vanaf mei verscheept gaan worden met een Atom-processor, Diamondville-core, zo liet Shen weten. Blijkbaar maakt Asus dus niet gebruik van de nieuwe processor van Via, de Isaiah. Via claimt namelijk dat de snelheid hiervan hoger ligt en het energiegebruik min of meer gelijk. Ondanks dit wordt er dus niet voor deze processor gekozen. De CEO vertelde dat de Diamonville een betere prijs heeft en daarnaast gebaseerd is op het 45 nm-proces. Dit heeft dus de doorslag gegeven om toch voor de Atom-processor te kiezen.

Het nieuwe 8.9-inch scherm, voorzien van een 1024 x 600-resolutie, zal zowel verkocht worden met Windows XP als met Xandros Linux. De Windows-versie zal voorzien zijn van een 8 GB SSD en zal 1 GB aan geheugen hebben. De Linux-versie daarentegen zal voorzien zijn van een 12 of 20 GB SSD. Shen vertelde dat de EeePC’s in het begin verkocht zullen worden voor 499 dollar, hiermee zullen ze dus moeten concurreren met de goedkope notebooks welke doorgaans een groter scherm hebben, snellere processors en grotere harde schijven. Shen vertelde dan wel dat de EeePC in juni al in prijs zal zakken.

In het derde kwartaal van dit jaar zal de EeePC nog meer upgrades krijgen, zo zal HSDPA en WiMax toegevoegd worden.