2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het tekort aan chips treft niet alleen de markt van gadgets zoals smartphones, het treft ook de automarkt. Er bestaan bij sommige mensen grote zorgen over hoe het nu verder moet met de fabricage van auto’s. Chipmaker TSMC heeft echter goede hoop: het denkt dat het autochiptekort eind juni vrijwel is opgelost.

Het Taiwanese TSMC denkt dat het tegen die tijd kan voldoen aan het minimum aantal chips dat mensen nodig hebben voor het maken van auto’s. Dat zou een groot voordeel zijn, want automakers zijn allemaal processen in hun fabrieken aan het stoppen omdat er een tekort is aan chips voor de bolides.

TSMC

Taiwan kent een nogal grote industrie van chipmakers. Die werken zich inmiddels allemaal een slag in de rondte om te zorgen dat het chipprobleem niet langer hoeft te bestaan. Helaas duurt het nog wel anderhalve maand voor het enigszins rechtgetrokken begint te worden, maar eerder werd gedacht dat dit nog veel langer zou duren. TSMC was in december al begonnen met het extra hard produceren, omdat het toen al hoorde dat er een tekort is in autochips, schrijft Reuters.

Tegelijkertijd zegt topman Mark Liu ook dat het niet betekent dat we van het tekort af zijn. “Er is een vertraging. Zeker in autochips kent de wereld een lange en complexe supply chain. De levering neemt daardoor zo’n zeven tot acht maanden in beslag.” Kortom, we zullen heel 2021 nog wel voelen dat de chips schaars zijn. Zeker als een bedrijf als TSMC zo’n voorspelling doet, want het is een van de grootste chipmakers ter wereld.