1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

NEC heeft een nieuwe 12,1 inch laptop aangekondigd in Japan. De LJ700/LH is vooral bekend vanwege het feit dat de laptop het mogelijk maakt om draadloos te kunnen communiceren met andere apparaten die USB gebruiken.

De draadloze variant van USB haalt een theoretische snelheid met een maximum van ongeveer 480 Mbit per seconde. Hierbij moet opgemerkt worden dat er dan wel sprake is van een afstand van ongeveer drie meter. Wanneer de afstand echter groter wordt, neemt de snelheid behoorlijk af. Op een afstand van tien meter haalt de draadloze variant van USB namelijk ongeveer 110 Mbit per seconde.

NEC laat weten dat de accu van de laptop ongeveer 6,5 uur meegaat. Hierbij moet worden opgemerkt dat het hier niet duidelijk is of dit een situatie in idle of load is. De laptop is qua omvang dus redelijk klein en draagt dan ook een gewicht van 1,28 kilogram bij zich.

Qua overige specificaties beschikt de laptop onder andere over een Intel Core 2 Duo-processor die een kloksnelheid heeft meegekregen van 1,2 GHz. De data wordt vastgelegd op een 160 Gigabyte harde schijf en men kan voor twee Gigabyte aan werkgeheugen gebruiken op de laptop. Op de laptop wordt standaard het besturingssysteem Windows Vista Home Premium meegeleverd.