2min

Tags in dit artikel

, , ,

Al veel fabrikanten hebben haar eigen versie van de netbook uitgebracht. NEC schijnt op dit moment de meest recente fabrikant te zijn die ook haar eigen versie van de netbook uitbrengt.

Wanneer er gekeken wordt naar het uiterlijk van de NEC LaVie Light, wordt duidelijk dat NEC meer gemunt heeft op de features van haar netbook dan op het uiterlijk zelf. Een zwart blok is wat men als eerste ziet, alles is lekker clean gehouden. Toch blijft het zo dat het design een van de dingen is waar de fabrikanten juist in kunnen uitblinken met hun nieuwe netbook, toch blijkt NEC deze kans niet te grijpen.

De LaVie Light is voorzien van een scherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels, zoals de meeste netbooks. Daarnaast zit er een 1.6 GHz Atom N270-processor in, een Intel 945GSE-chipset en 1 GB aan DDR2 geheugen. De harddisk is 160 GB groot en draait op 5400 rpm. Draadloos internet heeft de Light ook, zij beschikt over de 802.11 b/g-standaard. Daarnaast bevinden zich in de netbook ook een 10/100 Mbit ethernetaansluiting, drie USB 2.0-poorten, een kaartlezer, een 1.3 Megapixel webcam en een drie-cellige batterij. Het besturingssysteem waar de nieuwe netbook op draait is Windows XP.

De Light is 250 mm breed, 176.5 mm diep en 36.5 mm hoog. Tevens heeft het een gewicht van 1.17 kilogram, wat best zwaar is voor een 8.9 inch-model.

De Light is vanaf nu te koop in Japan voor een prijs van 485 euro.