1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Binnenkort wordt het mogelijk om Google Gears te gebruiken op platformen die gebruikt worden door mobiele telefoons. Deze dienst van Google is al te gebruiken via een computer, maar op een mobiele telefoon is dit nog niet mogelijk.

Google Gears maakt het mogelijk om online applicaties ook offline te kunnen gebruiken. Dit werkt nu al op de computer via plug-ins voor Internet Explorer en Firefox. Aangezien de meeste computers constant verbinding met het internet hebben, is de dienst voor deze gebruikers niet erg zinvol.

Voor mobiele telefoon-gebruikers is deze dienst echter een uitkomst. Met het gebruik van Google Gears bespaart men geld aangezien de gebruiker niet constant een verbinding met het internet hoeft te hebben. Ook zijn applicaties bruikbaar wanneer er geen internet mogelijk is op de mobiele telefoon. Zodra een gebruiker verbinding heeft met het internet, slaat Google Gears, indien mogelijk, gegevens op in de cache. Als de verbinding dan wegvalt is het nog steeds mogelijk de applicatie te gebruiken via de cache.

Als eerste wordt het mogelijk Google Gears te gebruiken op het Windows Mobile 5 en 6 platform, later zal dit uitgebreid worden met bijvoorbeeld Google’s eigen Android-platform. Al meerdere bedrijven, waaronder Bixfer en Zoho, hebben aangegeven te willen meewerken aan een plug-in waarmee hun applicatie via Google Gears te gebruiken is.