min

Tags in dit artikel

, ,

De alternatieve rockband R.E.M. heeft aangekondigd dat haar nieuwste album Accelerate zal debuteren op de sociale netwerksite iLike.

R.E.M. stelt gebruikers in staat om zes dagen lang muziek van het nieuwe album te streamen. Dit kan men doen tot zes dagen voor de release van het album op 1 april. Naast het luisteren naar de muziek op de site kan men de muziek ook op een eigen profiel bij bijvoorbeeld Facebook of MySpace plaatsen. Volgens R.E.M. laat deze stap zien dat de industrie verandert evenals de systemen van distributie.

"Het was een van die ideeën die aan ons gepresenteerd werd en het leek ons een goed idee dus gingen we ervoor," verklaart Michael Stipe, zanger van de band. Hij voegt hier aan toe dat de manier waarop mensen hun muziek willen verkrijgen "zeker veranderd is in de afgelopen vijf tot tien jaar. Ik denk dat je kunt volgen of kunt afwachten en alles laten gebeuren. Ik sta liever op het speelveld."

R.E.M. is niet de eerste band die experimenteert met nieuwe manieren van muziekdistributie. Radiohead lanceerde het album "In Rainbows" op haar eigen site waarbij men zelf de prijs kon kiezen.