min

Tags in dit artikel

, ,

De strijd tussen Blu-ray en HD DVD is nu afgelopen en Blu-ray mag zich de gelukkige winnaar noemen van de strijd tussen de beide formaten. De ondergang van HD DVD heeft Toshiba echter wel aardig wat geld gekost. De kosten die Toshiba heeft gemaakt komen namelijk neer op een bedrag van 1,24 miljard dollar.

Bij dit bedrag moet echter wel een kanttekening gemaakt worden, want ongeveer de helft van dit bedrag is eigenlijk nog niet echt uitgegeven. De helft van dit bedrag gaat waarschijnlijk gebruikt worden voor het ombouwen van de huidige productielijnen naar nieuwe productielijnen. De productielijnen waren namelijk bestemd voor het HD DVD-formaat en deze zijn nu behoorlijk nutteloos. Daarom is het van belang dat Toshiba veranderingen aanbrengt in de huidige productielijnen als het bedrijf andere formaten wil produceren.

Het gevolg hiervan is, dat Toshiba genoodzaakt was om een winstwaarschuwing af te geven aan de aandeelhouders van het bedrijf. Het geluk bij dit ongeluk is dat Toshiba dit jaar een goed jaar heeft weten te maken. De jaarresultaten op dit moment, die gelden tot en met maart, laten namelijk een winst zien van 2,8 miljard dollar.