Volgens kanker-expert Vini Khurana moet men zo min mogelijk bellen met de mobiele telefoon. De telefoon zou namelijk meer mensen doden dan sigaretten of asbest.

Regeringen moeten een limiet op de straling uit een mobiele telefoon zetten. Volgens Vini is deze straling erg ongezond. Volgens hem is het verdubbelde aantal mensen met hersenkanker veroorzaakt door het mobiele telefoongebruik. Eerdere studies spraken dit tegen, maar volgens de kanker-expert komt dat omdat deze slechts een paar jaar teruggingen. Kanker heeft lang nodig om zich te ontwikkelen.

Er zijn al overheden die mensen waarschuwen voor het gebruik van de mobiele telefoon. Zo waarschuwt de Franse overheid voor het gebruik van mobiele telefoons onder jonge kinderen. De Duitse overheid plaatste eveneens een kritische noot.

Volgens de makers van de mobiele telefoons staat de kanker-expert vrijwel alleen met zijn mening. De wereldgezondheidsorganisatie heeft al duidelijk gemaakt geen problemen te zien in de straling die mobiele telefoons afgeven.