Gisteren heeft het Agentschap Telecom officieel aan Vodafone medegedeeld dat Vodafone 100 procent UMTS-dekking heeft conform de licentievoorwaarden. In maar liefst 99,33 procent van de gevallen behaalde Vodafone bovendien de vereiste netwerksnelheid (data throughput).

Beide resultaten liggen aanzienlijk hoger dan de gestelde norm. Hiermee slaagt Vodafone dan ook ‘cum laude’ voor de vereiste uitrolverplichtingen van de UMTS-licentie. Het Agentschap Telecom heeft maanden besteed aan het meten van de UMTS-prestaties van de verschillende providers op vele plekken verspreid door het land.

Guy Laurence, CEO van Vodafone Nederland, is tevreden met deze conclusie: "We staan niet alleen op de eerste plaats bij klanten, gevraagd naar hun voorkeur, maar zijn nu ook de beste van alle Nederlandse mobiele operators wat betreft netwerkprestatie. De uitkomst van de meting kwam niet als een verrassing, maar we zijn natuurlijk blij met deze officiële bevestiging."

Laurence gaat verder; "We waren de eerste die UMTS-diensten op de Nederlandse markt introduceerden en zijn sindsdien leidend geweest op dit gebied. Een betrouwbaar kwaliteitsnetwerk met hoge snelheid is de basis voor alle innovatieve mobiele breedbanddiensten die we dagelijks aan onze klanten leveren. We hebben de afgelopen jaren honderden miljoenen geïnvesteerd in de kwaliteit van ons netwerk, de capaciteit en snelheid. We zullen dat blijven doen om onze reputatie als beste netwerkoperator in Nederland hoog te houden."